JALKAPALLOHARJOITUKSIA VALMENTAJALLE KUTEN...

Lämmittely - Maalinteko - Syöttäminen - Fyysinen


4,7 of 5 (3 Votes)
Täällä näet yksittäisiä esimerkkejä yli 2000 harjoituksista, jotka löytyvät tietokannasta. Harjoitukset on jaettu 7 jalkapallo kategoriaan: yleinen – maalinteko – syöttäminen – fysiikka – lämmittely – maalivahti ja u6 u7 u8 u9. Nämä harjoitukset on tehty ohjelmistolla, joka löytyy tältä sivustolta. Jäsenenä sinulla on oikeus käyttää jalkapallo-ohjelmistoa ja päästä moniin käytännöllisiin materiaaleihin.

Kun napsautat piirrosta, avautuu video harjoituksista.


Lämmittely 1

jalkapalloharjoituksia

Lämmittely 2

Maalinteko 1

Maalinteko 2


Syöttäminen 1

jalkapalloharjoituksia

Syöttäminen 2

jalkapallo ohjelmisto

Fyysinen 1

Fyysinen 2

jalkapallo ohjelmisto

Yleinen 1

jalkapalloharjoituksia

Yleinen 2

jalkapallo ohjelmisto

u6 u7 u8 u9

u6 u7 u8 u9Maalivahti 1

Maalivahti 2

jalkapallo ohjelmisto
Jalkapalloharjoitukset valmentajalle voivat sisältää monenlaisia aktiviteetteja, jotka on suunniteltu parantamaan joukkueen fyysistä kuntoa, teknisiä taitoja, taktiikkaa ja yleistä suorituskykyä kentällä. Tässä on joitakin yleisiä harjoitustyyppejä ja esimerkkejä:

1. Lämmittelyharjoitukset:
- Dynaamiset venyttelyt: Esimerkiksi jalkojen heilautukset, käsien pyöritykset, askelkyykyt jne., lisäävät verenkiertoa ja parantavat liikkuvuutta.
- Kevyt juoksu: Sykkeen asteittainen nostaminen ja lihasten valmistaminen intensiivisempää toimintaa varten.
- Ketteryys- ja koordinaatioharjoitukset: Esimerkiksi tikkaiden käyttö, keilojen ympäri juoksu ja shuttle-lähdöt, parantavat pelaajien koordinaatiota ja nopeutta.

2. Teknisten taitojen harjoitukset:
- Syöttö- ja vastaanottoharjoitukset: Erilaisia syöttökombinaatioita, kuten lyhyet syötöt, pitkät pallot ja yhden kosketuksen syötöt.
- Driblaus harjoitukset: Kegelidribbelit, esteiden välistä driblailu ja pallon suojaaminen paineen alla parantavat pallonhallintaa ja tiivistä pallonhallintataitoa.
- Laukausharjoitukset: Laukaisu eri kulmista, liikkeestä laukominen ja paineen alla laukominen parantavat tarkkuutta ja laukaisuvoimaa.

3. Fyysisen kunnon harjoitukset:
- Kestävyystreeni: Kestojuoksut, kiertoharjoitukset ja intervalleja sisältävät harjoitukset parantavat sydän- ja verenkiertojärjestelmän kuntoa.
- Voimaharjoittelu: Kehonpainoharjoitukset, vastuskuminauhaharjoitukset ja painonnosto vahvistavat jalkapallossa tarvittavia tärkeitä lihasryhmiä.
- Nopeus- ja ketteryystreeni: Spurtit, ketteryystreenit ja plyometriset harjoitukset kehittävät räjähtävyyttä ja nopeutta kentällä.

4. Taktiset harjoitukset:
- Pienpeliharjoitukset: Pienimuotoiset pelit (3 vs. 3, 4 vs. 4 jne.) keskittyen tiettyihin taktisiin tavoitteisiin, kuten pallonhallintaan, prässäämiseen tai vastahyökkäyksiin.
- Pelipaikkakohtaiset harjoitukset: Harjoitukset, joilla parannetaan tietyn pelipaikan (puolustajat, keskikenttäpelaajat, hyökkääjät) taktista ymmärrystä ja päätöksentekokykyä.
- Standarditilanneharjoitukset: Kulmapotkujen, vapaaheittojen ja aloitusten harjoittelu varmistaa, että joukkue pystyy hyödyntämään tilanteet tehokkaasti otteluissa.

5. Mentaaliset ja kognitiiviset harjoitukset:
- Visualisointi ja mentaalinen harjoittelu: Ohjatut kuvitteluharjoitukset auttavat pelaajia visualisoimaan onnistuneen suorituksen ja lisäävät itseluottamusta.
- Päätöksentekoharjoitukset: Pelimäiset tilanteet, joissa pelaajien on tehtävä nopeita päätöksiä paineen alla, parantavat kognitiivisia taitoja ja tilannetietoisuutta.
- Joukkuehenkeä vahvistavat aktiviteetit: Luottamusharjoitukset, kommunikaatioharjoitukset ja ryhmähaasteet lisäävät joukkueen yhtenäisyyttä ja yhteistyötä.

On tärkeää, että valmentajat vaihtelevat harjoituksiaan ja sovittavat ne joukkueen ja pelaajien tarpeisiin. Säännöllinen arviointi ja palaute auttavat valmentajia sopeuttamaan harjoitusohjelmansa käsittelemään heikkouksia ja hyödyntämään vahvuuksia.
Back To Top